Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Trahana»Trahana sa pastrmkom

Trahana sa pastrmkom

Djemile CheshlievaDjemile Cheshlieva
Šef kuhinje
227641k
Trahana sa pastrmkom
Fotografije: Djemile Cheshlieva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Šta mislite šta se dešava kada odlučim da spremim dve omiljene stvari - ova čorba"

Potrebni sastojci

  • trahana - 200 g
  • pastrmka - 100 g
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • luk - 1 glavica
  • ulje
  • maslac
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Trahanu prelivamo sa 250 ml mlake vode i ostavljamo da omekša, s vremena na vreme mešamo. U šerpu stavljamo ulje i maslac da se rastopi.

Dodajemo sitno iseckan luk da se zaprži. Patrmku sitno izdrobimo, dodajemo u luk.

Nakon toga aleva paprika, kad se zaprži, dodajemo malo vode i ostavljamo da vri oko 20-25 minuta.

Nakon toga dodajemo trahanu, promešamo i ostavljamo da vri još oko 20 minuta dok se malo ne zgusne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: