Trahana

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
759
903
11/09/2018
"Znate li kako ova supa može da bude još ukusnija? Servirajte je sa sveže ispečenim seoskim hlebom sa hrskavom koricom!"
Priprema15 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno50 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano367
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • trahana - 1/2 šolje
  • jagnjeće iznutrice - 200 g
  • luk - 1 glavica
  • paprike - 2 - 3 sušene paprike
  • čubar - 1 struk
  • masnoća - biljna
  • so
  • ulje - 2 kašika, za zapršku
  • aleva paprika - 1/2 kašike, za zapršku
  • luk - 1/2 glavice, za zapršku
  • jaja - 2 žumanca, za preliv
  • sveže mleko - 2 kašika, za preliv
  • sok od limuna - 1 kašika, za preliv
* merne jedinice

Način pripreme

U vrelu posoljenu vodu se stavljaju iznutrice koje su prethodno očišćene, skivane i isečene na sitno. Dodaju se na sitno sečeni luk i paprike. Čubar se stavlja ceo ili se mrvi.

Trahana se kuva dok ne bude gotova, a 10 minuta pre nego što se skloni sa ringle pravi se zaprška od masnoće, luka i aleve paprke. U gotovu trahanu se dodaje zaprška.

Za zapršku se umute jaja zajedno sa mlekom, sokom od limuna. Podešava se temperatura pre nego što se sipa u supu. Trahana se servira posuta alevom paprikom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar