Trahana

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Trahana
11/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno50 min.
Porcije2
"Znate li kako ova supa može da bude još ukusnija? Servirajte je sa sveže ispečenim seoskim hlebom sa hrskavom koricom!"

Potrebni sastojci

  • trahana - 1/2 šolje
  • jagnjeće iznutrice - 200 g
  • luk - 1 glavica
  • paprike - 2 - 3 sušene paprike
  • čubar - 1 struk
  • masnoća - biljna
  • so
  • ulje - 2 kašika, za zapršku
  • aleva paprika - 1/2 kašike, za zapršku
  • luk - 1/2 glavice, za zapršku
  • jaja - 2 žumanca, za preliv
  • sveže mleko - 2 kašika, za preliv
  • sok od limuna - 1 kašika, za preliv
* merne jedinice

Način pripreme

U vrelu posoljenu vodu se stavljaju iznutrice koje su prethodno očišćene, skivane i isečene na sitno. Dodaju se na sitno sečeni luk i paprike. Čubar se stavlja ceo ili se mrvi.

Trahana se kuva dok ne bude gotova, a 10 minuta pre nego što se skloni sa ringle pravi se zaprška od masnoće, luka i aleve paprke. U gotovu trahanu se dodaje zaprška.

Za zapršku se umute jaja zajedno sa mlekom, sokom od limuna. Podešava se temperatura pre nego što se sipa u supu. Trahana se servira posuta alevom paprikom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: