Musaka sa sočivom

23/06/2019
"Da ti vidiš kakvu musaku vegani jedu tajno, jedva su nam i recept dali "
Priprema45 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno85 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano774
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice8
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 3 komada
  • sočivo - 2 šolje
  • pečurke - 500 g, marinirane (isečene)
  • ulje
  • so
  • čubar
  • biber
  • za preliv
  • sojino mleko - 400 ml
  • brašno - 4 - 5 supenih kašika
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir oljuštimo i sečemo na kockice. Sočivo operemo. Stavljamo u šerpu, sipamo vodu i ostavljamo da vri.

Kad se skoro skuvaju, pečurke ocedimo i poređamo u namazan pleh da pokriju dno. Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta.

Kad se krompir i sočivo skuvaju, ocedimo iz vode, stavljamo so, čubar i biber i promešamo. Sipamo smesu preko pečuraka i vraćamo u rernu.

Za to vreme pravimo preliv. U posudi na vatri ugrevamo ulje i pomešamo brašno dok se potpuno ne rastvori. Postepeno dodajemo mleko uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.

Nakon toga vadimo musaku iz rerne i sipamo preliv odozgo. Vraćamo u rernu da se peče dok ne bude gotovo.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar