Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Štrudla»Domaća štrudla sa nadevom od oraha

Domaća štrudla sa nadevom od oraha

VecaVeca
Šef kuhinje
7404362k10
Domaća štrudla sa nadevom od oraha
Fotografije: Veca
7 / 11
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
100 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
8
"Uzmite parče, jer za tren študle više neće biti!"

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • brašno - 500 g
  • kvasac - 40 g, svež
  • maslac - 80 g
  • šećer - 4 kašike šećera
  • žumanca - 2 kom.
  • mleko - 200 ml
  • so - 1 prstohvat
  • Za nadev
  • orasi - 400 g, mleveni
  • šećer - 300 g
  • mleko - 300 ml
  • vanilin šećer - 2 kesice
  • Za premazivanje
  • žumance - 1 kom
* merne jedinice

Način pripreme

Za testo: U mlakom mleku rastvoriti kvasac, dodati šećer, izmešati. U dublju posudu usuti brašno, dodati rastvoren kvasac, otopljen maslac, žumanca, posoliti i zamesiti testo. Pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da naraste.

Za nadev: Sjediniti orahe, šećer i vanilin šećer, dodati mleko i sve izmešati. Nadošlo testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini i podeliti na dva dela (formirajući dve jufkice).

Obe jufkice razviti oklagijom, premazati nadevom od oraha i urolati. Oba rolata staviti u pleh obložen pek papirom i premazati umućenim žumancetom. Pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoje 10 minuta.

Peći u dobro zagrejanij rerni na 180 stepeni 40 minuta. Gotovu štrudlu izvaditi uz rerne, ostaviti da se prohladi. Seći na parčad željene debljine, servirati i poslužiti (po želji možete posuti šećerom u prahu).

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: