Musaka sa pirinčem i piletinom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67813
27/06/2019
"Nije potrebno da birate između omiljene piletine sa pirinčem i musake - evo kako da napravite oba istovremeno "
Priprema35 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno95 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano135
  • Pregledi tokom meseca40
  • Pregledi tokom sedmice11
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pile - 1 komad
  • pirinač - 1/2 šolje
  • pečurke - 1 šolja
  • kačkavalj - 150 g
  • ulje - 3 - 4 kašike
  • jaja - 2 komada, sveža
  • peršun - svež
  • so
  • biber
  • bujon - 2 šolje, od pileta
  • kiselo mleko - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo pile i stavljamo da se skuva. Sačuvamo bujon. Odvojimo pile od kostiju i sečemo na sitno.

Stavljamo u posudu za pečenje i dodajemo opran pirinač, pečurke - očišćene, oprane i isečene na kriške, so, biber po ukusu. Sipamo dve šolje bujona od pileta.

Stavljamo u vruću rernu i kada pirinač upije tečnost i omekša, pravimo preliv. (Ako je neophodno tokom pečenja možemo da dolijemo još pilećeg bujona).

Za preliv umutimo jaja sa jednom šoljom kiselog mleka i narendanim kačkavaljem. Prelivamo jelo. Vraćamo u rerni da se dopeče dok se ne zarumeni. Serviramo musaku sa isečenim svežim peršunom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar