Način pripreme
Uklonite kosti sa buta i meso sitno iseckajte, a zatim propržite u maslacu i ulju. Šaragrepu narendajte, a tikvicu, paradajz, peršun i mladi luk sitno iseckajte. Pirinač očistite i dobro operite.
Kada propržite piletinu, dodajte šargarepu i tikvicu, blago propržite, a onda dodajte paradajz, luk, so, biber i alevu papriku, peršun, šećer i ponovo malo propržite, a onda sipajte 1.5 l vruće vode.
Kada čorba proključa, dodajte i pirinač, kuvajte dok ne bude gotov, a zatim zapržite. Zaprška se pravi tako što dobro umutite žumance i dodate mu mleko i brašno, a onda dobro umutite još jednom.
Kada čorba i zapršak budu gotove, uzmite kutlačom bujon od čorbe u tankom mlazu sipajte u posudu sa zaprškom, uz neprestano mešanje, a zatim zapršku isipajte u čorbu. Sklonite sa vatre.