Srna na francuski način

28/06/2019
"Ako se govori o pripremi srnetine neponovljivog ukusa, koja se bukvalno topi u ustima, možete se osloniti na francuze "
Priprema30 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno150 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano311
  • Pregledi tokom meseca30
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu sipamo 2 litre vode, dodajemo biber, isečenu šargarepu, karanfilić, so i sve kuvamo 15 minuta. Dodajemo sirće i odmah skidamo sa vatre. Ostavljamo da se marinira i stavljamo meso. Ostavljamo da odstoji 6 sati.

Vadimo iz marinade, stavljamo u pleh, dodajemo 50 g svinjske masti i pečemo dok ne omekša na 220 stepeni, s vremena na vreme prelivamo marinadom.

Pripremamo sos, rastopimo preostalu mast, dodajemo sitno iseckanu slaninu i šećer i ugrevamo dok se ne karamelizuje.

Dodajemo preostalu marinadu i sos kuvamo dok šargarepa ne omekša potpuno. Dodajemo sos iz pečenja mesa, dodajemo malo vode, brašno i izrendanu koru od limuna. Stavljamo da provri, dodajemo meso i nakon 5 minuta skidamo sa vatre i serviramo.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar