Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Divljač»Pikantna pečena prepelica

Pikantna pečena prepelica

IlariaIlaria
Šef kuhinje
44112531
Pikantna pečena prepelica1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Ostavite prepelice da se mariniraju cele noći - jer dobre stvari se dešavaju polako, ukusne takođe"

Potrebni sastojci

  • prepelice - 2 komada, po 500 g
  • aleva paprika - 1 kašika
  • beli luk - 2 čena, istucan
  • kumin - 1 kašika, semenke
  • slačica - 1 - 2 kašike
  • korijander - 2 kašičice, iseckan, ili peršun
  • mladi luk - 2 struka, iseckan
  • mango - 1/3 šolje (110 g) čatni
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • vinegret
  • maslinovo ulje - 1/3 šolje (80 ml)
  • sok od limuna - 2 kašike
  • šećer - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Pomoću kuhinjskog noža rasecite leđnu kosti prepelica sa obe strane i odstranite je. Isecite ptice na pola po grudima.

Stavite ih u posudu i dodajte alevu papriku, beli luk, semenke, korijander, lik, čatni od manga i masnoću. Pokrijte i ostavite u frižideru bar 3 sata ili tokom cele nići.

Zagrejte rernu, ocedite ptice i sačuvajte marinadu. Stavite prepelice na rešetku u podmazanu posudu za pečenje grudima na gore. Pecite ih 30 minuta ili dok ne budu gotove. Tokom pečenja ih mažite marinadom nekoliko puta.

Spremite vinegret, muteći sastojke u tegli sa poklopcem. Pri serviranju prelijte prepelice vinegretom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: