Način pripreme
Sitno isecite papriku i deo šargarepe. Preostali deo šargarepe izrendajte. U široku posudu sipajte malo masti i stavite povrće+ceo čen belog luka. Propržite na tihoj vatri dok ne omekša.
Sipajte oko 300 ml vode i brzo ispasirajte, koliko da se ispasira jedan deo povrća.
Ostavite da vri oko 10 minuta. Posolite po ukusu. Za to vreme pripremite ćuftice. U posudi izlomite hleb na sitne zalogaje. Dodajte jaje, prstohvat soli, prstohvat bibera i više isečenog peršuna.
Pokvasite sa 5-6 kašika svežeg mleka i počnite da mesite. Ako je smesa još suva dodajte malo mleka. Treba da dobijete molkru, a ne vodenu smesu. Oblikujte ćuftice i pržite ih dok ne dobiju zlatnu boju sa svih strana.
Prebacite ćuftice u bujon od povrća. Ako je tečnost isparila, dodajte još malo vode. Ostavite da se krčka još 10 minuta i skinite sa vatre.