Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od luka»Čorba od luka sa sokom od limuna

Čorba od luka sa sokom od limuna

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Početnik
12238
Čorba od luka sa sokom od limuna2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Nekoliko kapi limuna i hrskavi krutoni - to je tajna ukusne čorbe od luka"

Potrebni sastojci

  • luk - 4 glavice, tanko isečen
  • maslac - 50 g, nisko masan
  • sveže mleko - 450 ml
  • bujon - 450 ml, od povrća
  • žumanca - 2 komada
  • sok od limuna - 1/2 kašičice, sveže ceđen
  • hleb - 2 kriške, na kocke
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna se zagreva na 200 stepeni. U pretopljenom maslacu se dinsta luk 10 minuta ili dok ne omekša. Dodaje se bujon, posipa se solju i biberom. Ostavlja se da se krčka oko 30 minuta. Dodaje se mleko.

Žumanca se mute sa sokom od limuna i dodaju im se 2 kutlače supe. Meša se dobro nakon čeg ase žumanca dodaju u čorbu.

Ostavlja se na ringli, pro čemu čorba ne treba da provri.

Za krutone: Hlebne kocke se peku 10 minuta, ili dok ne dobiju braon boju. Pri serviranju čorba se posipa krutonima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anonimni
Anonimni
Dobro je, bravo.
22.11.2022 13:04