Praznični sorbe od nara i šampanjca

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
02/07/2019
"Kada je povod specijalan i piće treba da bude takvo, a za najposebnije trenutke probajte ovo "
Priprema15 min.
Ukupno15 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano29
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Oljuštite i očistite nar. Zrna treba da ostnu čista od žute kore i opnica koje su oko nje.

2. Oljuštite nekoliko tankih korica limuna i sačuvajte ih. Ostalo voće oljuštite, odvojite koru sa belim delom. Isecite na četvrtine i ako ima semenki odvojite ih.

3. Stavite u blender zrna nara, komade limuna, grenadin i šećer i stavite da se samelju na srednjoj brzino oko 30 sekundi. Procedite kroz finu cediljku.

4. Dodajte led, ako su kockice velike malo ih izmrvite prethodno da ne opterećuju uređaj ako nije mnogo moćan. Možete uraditi tako šta stavite u kesu i pređete flašom preko nekoliko puta i pritiskate. Druga varijanta je da udarate kesom o pod, ne koristite mnogo sile da se ne pocepa.

5. U led sipajte proceđeni koktel od nara i šampanjca. Stavite ponovo blender na srednju ili višu brzinu na nekoliko sekundi da dobijete fino ledeno voće.

6. Sipajte sorbe odmah u čaše i ukrasite odvojenim korama limuna. Sevirajte odmah sorbe od nara i šampanjca za kraj vaše praznične večere ili ručka.

Živeli!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti