Način pripreme
1. Rastvorite kvasac i šećer u mlakoj vodi. Pokrijte posudu i sačekajte 5-6 minuta da nadođe.
2. Prosejte brašno u posudu i napravite udubljenje, u njega sipajte maslinovo ulje, nadošao kvasac. Zamesite testo, u njega polako dodajte so. Dodajte brašno dok ne prestane da vam se lepi po prstima.
3. Napravite loptu od testa i stavite u namazanu posudu, pokrijte čistom krpom i ostavite da nadođe 1 sat.
4. Za to vreme počnite sa pripremom nadeva. Isecite patlidžan na kockice i ostavite na oko 20 minuta u posoljenoj vodi da se ocedi gorak sok. Nakon toga lepo ocedite i osušite.
5. Ugrejte maslinovo ulje na umerenoj/jakoj vatri i u njega stavite kockice patlidžana, malo soli, mirođiju i beli luk, isečen na kriške. Pržite dok ne omekša i dok ne dobije zlatnu boju, nakon toga skinite sa vatre.
6. Isecite paradjz i luk na tanke kriške, a papriku na trakice.
7. Čim testo bude gotovo podelite ga na dva dela i svako parče razvucite na tanku, okruglu koru na papiru za pečenje - možete i na brašnom posutoj radnoj površini i prebacite koru na papir, obložen u plehu.
8. Namažite pice paradajz sosom, pospite bosiljkom i origanom. Na svaku rasporedite od patlidžana, a odozgo poređajte krugove paradajza, luk i trakice paprike. Pospite sa malo maslinovog ulja i soli.
9. Stavite pice 8možete ih peći posebno) u ugrejanu rernu na 210 stepeni dok testo ne porumeni po ivicama. Najpraktičnije je da koristite pleh za picu.
Prijatno!