Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Pica sa patlidžanom, lukom i paradajzom

Pica sa patlidžanom, lukom i paradajzom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88517k
Pica sa patlidžanom, lukom i paradajzom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
18 min.
Ukupno
38 min.
Porcije
8
"Sa povrćem, sa mnogo povrća i veoma aromtična pica sa patlidžanom, lukom i paradajzom"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • brašno - 400 g + za posipanje radne površine
  • kvasac - 20 g
  • voda - 250 ml
  • maslinovo ulje - 25 ml
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašićica
  • za nadev
  • patlidžan - 2 komada, srednji
  • paradajz - 2 komada, srednji
  • luk - 1 glavica
  • paprike - 1 komad, zelena
  • sos od paradajza - 10 supenih kašika
  • bosiljak - 2 prstohvata
  • origano - 2 - 3 prstohvata
  • mirođija - 1 prstohvat, suva
  • maslinovo ulje - 4 supene kašike
  • so - 2 - 3 prstohvata ili po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

1. Rastvorite kvasac i šećer u mlakoj vodi. Pokrijte posudu i sačekajte 5-6 minuta da nadođe.

2. Prosejte brašno u posudu i napravite udubljenje, u njega sipajte maslinovo ulje, nadošao kvasac. Zamesite testo, u njega polako dodajte so. Dodajte brašno dok ne prestane da vam se lepi po prstima.

3. Napravite loptu od testa i stavite u namazanu posudu, pokrijte čistom krpom i ostavite da nadođe 1 sat.

4. Za to vreme počnite sa pripremom nadeva. Isecite patlidžan na kockice i ostavite na oko 20 minuta u posoljenoj vodi da se ocedi gorak sok. Nakon toga lepo ocedite i osušite.

5. Ugrejte maslinovo ulje na umerenoj/jakoj vatri i u njega stavite kockice patlidžana, malo soli, mirođiju i beli luk, isečen na kriške. Pržite dok ne omekša i dok ne dobije zlatnu boju, nakon toga skinite sa vatre.

6. Isecite paradjz i luk na tanke kriške, a papriku na trakice.

7. Čim testo bude gotovo podelite ga na dva dela i svako parče razvucite na tanku, okruglu koru na papiru za pečenje - možete i na brašnom posutoj radnoj površini i prebacite koru na papir, obložen u plehu.

8. Namažite pice paradajz sosom, pospite bosiljkom i origanom. Na svaku rasporedite od patlidžana, a odozgo poređajte krugove paradajza, luk i trakice paprike. Pospite sa malo maslinovog ulja i soli.

9. Stavite pice 8možete ih peći posebno) u ugrejanu rernu na 210 stepeni dok testo ne porumeni po ivicama. Najpraktičnije je da koristite pleh za picu.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: