Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Divljač»File od prepelice sa limunom

File od prepelice sa limunom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
File od prepelice sa limunom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
12 min.
Ukupno
22 min.
Porcije
2
"Božanstven ukus u svakom zalogaju kriju ovi raskošni i veoma aromatični filei od prelepice sa limunom"

Potrebni sastojci

  • file prepelice - 8 - 10 komada, oko 250 g
  • limun - 1 komad, mali
  • belo vino - 40 ml
  • biber - 1 kašičica, mleven
  • ruzmarin - 1 kašičica, suv
  • origano - 1 kašičica
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • kurkuma - 1 kašičica
  • peršun - 1 kašičica, suv ili sveže iseckan
  • celer - 1 kašičica, suv, kockice
  • beli luk - 1 kašičica, u prahu
  • ljuta paprika - po ukusu
  • maslinovo ulje - 8 supenih kašika
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

1. Operite i osušite prepeličije meso. Nemojte skidati kožu.

2. Pomešajte sve začine sa 4 supene kašike maslinovog ulja i malo vina i namažite ovom smesom meso. Ostavite da se marinira jedan dan.

3. Krte filee izvadite iz frižider 5-10 minuta pre nego što počnete sa pripremom.

4. Ugrejte preostalo maslinovo ulje na jakoj vatri i u njemu pecite dok ne bude zlatno sa svih strana meso. Moguće je da će da prska, zato stavite poklopac na posudu i skinite pažljivo, treba da okrenete ili proverite filee. Oko 1-2 minuta sa svake strane bi bilo sasvim dovoljno.

5. Iscedite sok od limuna i sipajte u meso. Pržite 3 minuta i sipajte preostalo vino i so po ukusu. Nakon još 4-5 minuta, ili čim se sos redukuje, skinite sa vatre.

6. Servirajte ukusne filee prepelice sa limunom tople sa prilogom po izboru i još krišaka limuna.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: