Bistra čorba od svežih pečuraka

03/07/2019
"Sveže perčurke smo nabrali i napravićemo čorbicu, a vama ćemo odati tajni recept "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano7
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pečurke - sveže, 300 g
  • luk - 1 komad
  • šargarepa - 2 - 3 komada
  • bundeva violina - 100 - 200 g, ili druga
  • celer - 1 kriška
  • maslac - 3 supene kašike
  • pirinač - 2 - 3 supene kašike
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo pečurke. Operemo, prelivamo vrelom vodom i kuvamo pola sata.

U maslacu dinstamo šargarepu, celer i luk. Dodajemo ih u bujon od pečuraka koji vri. Dodajemo i krompir - oljušten i isečen na kockice i 2-3 supene kašike pirinča, biber po ukusu.

Desetak minuta pre nego što skinemo sa vatre dodajemo oljuštenu bundevu, isečenu na kockice. Posolimo po ukusu.

Kuvamo čorbu dok ne bude gotova.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar