Rižoto sa bukovačom

Mariola Pantelic
Mariola Pantelic
Početnik
04/07/2019
"Današnji majstorski čas kuvanja je na temu rižoto sa bukovačom, da li ste spremni da zapišete recept"
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano682
  • Pregledi tokom meseca54
  • Pregledi tokom sedmice17
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Iseckajte luk i zapržite ga u maslinovom ulju dok ne omekša 5-6 minuta na umerenoj vatri.

Sipajte pirinač, zapržite i njega 1-2 minuta zajedno sa 80 grama bukovače - očišćene i isečene, nakon toga sipajte vino. Mešajte da ispari alkohol 3-4 minuta.

Sipajte bujon (vruć) dva tri puta uz neprestano mešanje. Dok se ne upije tečnost ne sipajte sledeću porciju bujona. Tako ćete postići kremastu strukturu tako tipičnu za rižoto.

Kada pirinač upije skoro sav bujon (nakon oko 9-10 minuta kuvanja) stavite preostale pečurke, maslac, so i nastavite da mešate još 3-4 minuta.

Gotov rižoto sa pečurkama rasporedite u porcije.

Pospite rižoto sa bukovačom parmezanom u prahu.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar