Rižoto sa bukovačom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Rižoto sa bukovačom
Fotografije: Jordanka Kovacheva
1 / 5
04/07/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Skuvaj30 min.
Ukupno45 min.
Porcije3
"Današnji majstorski čas kuvanja je na temu rižoto sa bukovačom, da li ste spremni da zapišete recept"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Iseckajte luk i zapržite ga u maslinovom ulju dok ne omekša 5-6 minuta na umerenoj vatri.

Sipajte pirinač, zapržite i njega 1-2 minuta zajedno sa 80 grama bukovače - očišćene i isečene, nakon toga sipajte vino. Mešajte da ispari alkohol 3-4 minuta.

Sipajte bujon (vruć) dva tri puta uz neprestano mešanje. Dok se ne upije tečnost ne sipajte sledeću porciju bujona. Tako ćete postići kremastu strukturu tako tipičnu za rižoto.

Kada pirinač upije skoro sav bujon (nakon oko 9-10 minuta kuvanja) stavite preostale pečurke, maslac, so i nastavite da mešate još 3-4 minuta.

Gotov rižoto sa pečurkama rasporedite u porcije.

Pospite rižoto sa bukovačom parmezanom u prahu.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: