Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Musaka»Musaka sa pečurkama i bamijom

Musaka sa pečurkama i bamijom

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4241524k
Musaka sa pečurkama i bamijom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
3
"Kada želite da probate nešto drugačije, spremite ovu vegetarijansku musaku sa bamijom i pečurkama - mnogo će vam se svideti"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 300 g
  • bamija - 300 g
  • krompir - 500 g
  • beli luk - 5 čenova
  • luk - 1 šolja, sitan
  • ulje - 1/2 šolje
  • belo vino - 1/2 šolje
  • sirće - 2 kašike
  • paradajz - 3 komada
  • kiselo mleko - čaša
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 1 kašika
  • biber
  • peršun
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Stavljamo u šerpu očišćenu i opranu bamiju, isečene pečurke, krompir isečen na male kocke, čenove belog luka, vino, sirće, paradajz isečen na kolutove, so po ukusu i 2 šolje vode.

Dinstamo povrće i kada je polu gotovo, sklanjamo posudu sa vatre.

Pržimo odvojeno male komade luka u ulju, stavljamo u posudu za pečenje i dodajemo dinstano povrće. Posipamo biberom.

Stavljamo jelo da se zapeče u rerni 15 minuta, nakon toga prelivamo umućenim jajima, kiselim mlekom i brašnom.

Pečemo dok ne porumeni. Gotovo jelo posipamo peršunom, isečenim na sitno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: