Tikvice punjene mlečnom salatom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj70513
05/07/2019
"Sveže predjelo koje nam je definitivno zarobilo srce "
Priprema15 min.
Kuvanje5 min.
Ukupno20 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano96
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice se operu, iseku se na pola po sredini (po dužini) i izdube se pažljivo malom kašikom.

Dok čistimo tikvice stavljamo u šerpu na ringlu da provri voda stavljajući unutra i na sitno isečenu glavicu belog luka, mirođiju, peršun, so po ukusu, šećer, ulje i sirće.

Nakon što marinada provri stavljamo unutra da se blanširaju tikvice 2-3 minuta (dok ne promene boju i ne omekšaju), nakon toga ih procedimo i isplaknemo hladnom vodom.

Mlečna salata: u posudi dobro promešamo mleko, majonez, sitno isečene mirođiju, peršun i beli luk, prstohvat soli, nakon čega sečemo na sitno krastavac i dodajemo i njega. Mešamo dobro i dobijenom salatom punimo gotove tikvice.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar