Semifredo sa breskvama

Teodora CekovaTeodora Cekova
Početnik
16921
Semifredo sa breskvama2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
25 min.
"Jedinstveni desert koji svako želi da proba"

Potrebni sastojci

  • sir - 250 g, maskarpone
  • pavlaka - 200 ml, tečna
  • šećer u prahu - 150 g
  • jaja - 2 komada
  • vanila - 2 kesice
  • breskve - 3 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojte belanca od žumanaca i nakon toga stavite belanca u frižider.

Umutite žumanca sa šećerom, vanilom i kašikom pavlake dok ne dobijete vazdušastu smesu.

Odvojeno umutite ostatak pavlake i kašiku po kašiku dodajte sir.

Izvadite belanca iz frižidera i umutite ih i tvrd sneg. Sipajte im žumanca i pavlaku, istovremeno muteći mikserom. Na kraju u smesu stavite oljuštene i isečene breskve i blago promešajte.

Sipajte smesu u okrugli kalup ili u male kalupe i stavite u zamrzivač na nekoliko sati. Nakon toga prebacite u firžider dok ne dođe vreme da servirate.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: