Jagnjeći mozak sa mladim belim lukom

Mariola Pantelic
Mariola Pantelic
Početnik
06/07/2019
"Toliko je lako napraviti jagnjeći mozak - potrebno je samo malo mladog belog luka i mnogo meraka "
Priprema15 min.
Kuvanje32 min.
Ukupno47 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano101
  • Pregledi tokom meseca26
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jagnjeći mozak - 4 komada
  • mladi beli luk - 150 g (u neoljuštenom stanju)
  • maslac - 50 g
  • ulje - 2 - 3 kašike
  • lovorov list - 2 komada
  • biber - 10 zrna
  • karanfilić - 2 struka
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Janjeći mozak se dobro isplakne i ostavlja u hladnoj vodi jedan sat, pri čemu se voda povremeno zamenjuje novom.

Nakon što istekne to vreme ocedi se i natopi u blago toploj vodi 10 minuta, ponovo se ocedi, sipa se hladna voda i stavlja se na ringlu na jaku vatru zajedno sa lovorovim listvima, zrnima bibera, karanfilićem i solju.

Kada provri vatra se smanjuje i ostavlja se 5 minuta. Posuda se poklapa poklopcem i ostavlja se da se prohladi, a ako ne žurite, možete da ostavite nekoliko sati da se dobro upiju arome začina.

Rerna se zagreva do 200 stepeni, jagnjeći mozgovi se poređaju u malu tepsiju i posipaju se uljem ili maslinovim uljem i solju po ukusu.

Peku se dok ne dobiju zlatastu preplanulost.

Kada su polu gotovom priprema se i beli luk.

Očisti se od spoljašnjih slovjeva, seče se na parčiće i zaprži se u maslacu i ulju.

Jagnjeći mozak se vadi i prebacuje u tanjire za serviranje. Odozgo se raspoređuje beli luk sa maslacem.

Đakonija!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar