Musaka sa svinjskim mlevenim mesom i koricom od kačkavalja

07/07/2019
"Za sve koji ne znaju - lepa musaka se poznaje po prelivu od kačkavalja "
Priprema25 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno95 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano113
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pripremamo krompir oljušten i isečemo ga na kockice i dodajemo prsthovat soli. Ugrevamo ulje i dodajemo sitno iseckan luk.

Propržimo luk dok se ivice ne zaoble. Dodajemo mleveno meso i izdrobimo ga dobro, pomešamo sa lukom.

Začinimo začinima, pazimo sa količinom ako je mleveno meso prethodno začinjeno. Kad meso bude skoro gotovo dodajemo 2 supene kašike paradajz pirea ili sos i rendani paradajz.

Ostavljamo da se krčka 5 minuta, mešamo. U namazan pleh stavljamo krompir i dodajemo smesu sa mlevenim mesom. Promešamo dobro i ako je potrebno dodajemo 1/2 šolje-1 šolju vode tako da krompir bude skoro pokriven.

Uvijamo pleh aluminijumskom folijom i pečemo u rerni ugrejanoj na 200 stepeni, stavljamo da se peče 20 minuta.

Nakon toga skidamo foliju i ostavljamo da ispari deo sosa oko 10 minuta na 190 stepeni.

Za to vreme pripremamo preliv. U posudi umutimo 2 jajeta, dodajemo 3 supene kašike brašna i kiselo mleko.

Kad meso i krompir dobiju zlatnu boju dodajemo preliv odozgo i ravnomerno nastavljamo da pečemo dok ne promeni boju i dok se ne zgusne. Posipamo odozgo rendanim kačkavaljem i pečemo musaku još nekoliko minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar