Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Musaka»Musaka sa tikvicama i svinjskim mlevenim mesom

Musaka sa tikvicama i svinjskim mlevenim mesom

Sergei AnchevSergei Anchev
Kuvar
1212433932
Musaka sa tikvicama i svinjskim mlevenim mesom
Fotografije: Sergei Anchev
1 / 3
28/07/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Sveže ideje za musaku - ujedinite se u posudi da idemo da vas jedemo"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 kg
  • mleveno meso - 500 g, svinjski, ne masno
  • masnoća - 4 kašike, biljna
  • beli luk - 6 čenova
  • paprika - 1 komad, zelena
  • aleva paprika - 2 kašičice
  • mirođija - 1 prstohvat
  • peršun - 1 prstohvat
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • luk - 1/2 šolje, sitno isečen, crni
  • biber - kašičica, mleveni
  • čubar - 1 kašičica, baštenski
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Beli luk se iseče na kriške, paprika, mirođije i peršun se iseku na sitno. Tikvice - na krupno.

U pripremljeno svinjsko mleveno meso se dodaje luk, biber, čubar i so. Zamesi se dobro. Zaprži se u masnoći, pri čemu se gnječi i drobi viljuškom.

Dodaju se tikvice, beli luk, aleva paprika, mirođija, peršun, so i malo vode. Sve se presipa u odgovarajuću posudu za pečenje.

Peče se u rerni 20 minuta, na 180 stepeni. Preliva se umućenim jajima i kiselim mlekom i musaka se peče još desetak minuta ili koliko volite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: