Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Musaka»Veganska musaka sa mlevenim mesom od soje

Veganska musaka sa mlevenim mesom od soje

LiudmilaLiudmila
Inovator
5111951k211
Veganska musaka sa mlevenim mesom od soje
Fotografije: Liudmila
1 / 3
03/04/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Veganska musaka sa mlevenim mesom od soje ni po čemu ne odstupa od musake koja vam je već dosadila sa svojim uobičajenim ukusom"

Potrebni sastojci

  • sojino mleveno meso - 1 šolja
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1
  • krompir - 5 komada
  • so
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • crni biber
  • čubar
  • peršun
  • kurkuma - malo, odokativno
  • brašno od tapioke - 4 supene kašike
  • sojina pavlaka - 200 ml, za kuvanje
  • sojin jogurt - 1/2 šolje
  • maslinovo ulje - 4 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se opere, oguli i nasecka na kockice. Sojino meso se natopi u dve čaše tople vode.

Luk i šargarepa se ogule i očiste, sitno se naseckaju ili se izrendaju na krupno rende.

Svi sastojci se pomešaju u odgovarajućoj posudi. Dodaju se začini i so, maslinovo ulje, dobro se sve izmeša i zaliva bujonom od povrća ili toplom vodom.

Peče u umerenoj rerni dok ne bude gotovo dok ne upije tečnost.

Od sojine pavlake za kuvanje, sojinog jogurta, soli, kurkume, brašna od tapioke se pravi preliv za musaku i odozgo se poliva.

Zapeče se samo odozgo do željene boje.

Gotova musaka se servira posuta peršunom po želji i uživamo u veganskoj musaki sa mlevenim mesom od soje :)

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: