Pačetina magre iz rerne sa medom i kurkumom

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
08/07/2019
"Usudite se da napravite prvi korak kao pravi majstor i u kuhinji - jednostavno je sa ovim proverenim receptom za pačetinu magre "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano150
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pačetina magre - 1 komad, 350 g
  • biber - 1 kašičica ili po ukusu
  • ruzmarin - 1 kašičica
  • soja sos - 3 - 4 supene kašike
  • med - 1 - 2 supene kašike
  • kumkuat - 10 voćki
  • so - po ukusu
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

1. Pačetinu magre operemo, osušimo dobro ubrusom i natrljamo smesom od meda, soja sosa i začina. Ostavljamo jednu noć u frižideru, obavezno pokrivamo folijom.

2. Nakon što se meso marinira vadimo i stavljamo na veliko parče aluminijumske folije. Male pomoradnže - kumkuat sečemo na debele kriške i stavljamo na i ispod magrea. Sipamo malo maslinovog ulja i zatvaramo foluju, zapečatimo meso.

3. Stavljamo u ugrejanu rernu na 230 stepeni 20 minuta, nakon toga otvaramo foliju i pečemo dok ne dobijemo boju po želji.

Dobro je da nakon što se stvori lepa korica isečemo, i ako je roze unutra da izvadimo. Pačetina ne treba da se prepeče previše.

4. Nakon što izvadimo iz rerne ponovo uvijamo 3-4minuta, za to vreme proces kuvanja se nastavlja.

5. Gotovu pačetinu magre obavezno serviramo toplu u društvu lepog crvenog vina.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar