Grgeč na italijanski način

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
08/07/2019
"Da li sada znate zašto italijani ne samo kuvaju, oni izjavljuju ljubav hranom i uspešni su u tome "
Priprema25 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno70 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano27
  • Pregledi tokom meseca27
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Očistite i odvojite ribu od kostiju, isecite na posebne male filee i pažljivo odvojite kožu uz pomoć oštrog noža.

2. Isecite luk i praziluk i pržite u 7 supenih kašika maslinovog ulja. Čim omekšaju i počnu da dobijaju karamel boju, stavite beli luk i origano i mešajte kratko.

3. Sipajte paradajz pire, so po ukusu i jednu kafenu šolju vode. Kuvajte 2-3 minuta na tihoj vatri i sipajte vino. Mešajte dok alkohol ne ispari - 2-3 minuta.

4. Dodajte biber u sos i kapar i skinite sa vatre.

5. Ugrejte rernu do 200 stepeni. U pleh sipajte pripremljen sos i sipajte u njega oko 100 ml vode.

6. Stavite filete grgeča na salsu od paradajza, pospite maslinovim uljem, solju i još origana i pecite 28-30 minuta.

7. Gotovog grgeča na italijanski način servirajte u društvu sveže salate i lepog belog vina.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar