Flambirani škampi sa konjakom

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
09/07/2019
"Samo nekoliko minuta i malo konjaka stoje između vas i najukusnijih flambiranih škampa "
Priprema10 min.
Kuvanje8 min.
Ukupno18 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano28
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • škampi - 400 g, neoljušteni, veliki
  • maslinovo ulje - 2 - 3 kašike
  • beli luk - 1 čen
  • kajenska paprika - 1 suva papričica
  • konjak - 1 šolja
  • limun - 1 komad
  • so - po ukusu, krupna, u ljuspama
* merne jedinice

Način pripreme

1. Operite i osušite škampe. Ako ima onih sa izgnječenim glavama odstranite ih i iskoristite za druga jela i bujone.

2. Isecite beli luk na kriške i zapržite ga na slaboj vatri veoma kratko u maslinovom ulju zajedno sa ljutom papričicom. Čim puste aromu stavite i škampe u tiganj i pojačajte vatru.

3. Kada plodovi mora promene boju od sivkaste do crvenkaste sa obe strane, odmah smanjite vatru i sipajte konjak. Flambirajte, oprezno, da se ne opečete. Vaš aspirator obavezno treba da bude isključen! Rastresite blago tiganj dok se vatra ne ugasi i alkohol ne ispari.

4. Posolite krupnom ljuspastom solju i nakon minut sklonite s vatre.

5. Pospite škampe u tiganju vrlo fino narendanom korom limuna i servirajte s kriškama limuna.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar