Paprike punjene pirinčem, graškom i pečurkama

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
10/07/2019
"Punjene paprike, koje obavezno morate imate na vašoj trpezi "
Priprema20 min.
Kuvanje55 min.
Ukupno75 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano58
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Iseckajte luk sitno i pržite u masnoći na umerneoj vatri. Nakon minut dodajte šargarepu, fino izrendanu. Stavite prstohvat soli i kuvajte 5 minuta.

2. Dodajte pečurke, propržite ih malo i stavite paradajz pire i beli luk, izgnječen. Nastavite da kuvate još 3-4 minuta i sipajte pirinač i grašak. Mešajte 5 minuta ili dok ne nabubri pirinač, a zrna gračka ne omekšaju.

3. Skinite posudu sa vatre i sipajte 100 ml vode. Promešajte nadev i začinite sa još soli, kajenskog bibera i začinima koji vam se dopadaju.

4. Očistite paprike od drški i semenki i isecite po dužini na pola. Dobijene čamce posolite spolja i iznutra i poređajte u namazan pleh. Rasporedite u svaku papriku od nadeva, sipajte malo maslinovog ulja odozgo, a na dno pleha sipajte oko 1 prst vode.

5. Pecite punjene paprike u ugrejanoj rerni na 200 stepeni 30-35 minuta ili dok ne dobiju boju po vašoj želji.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar