Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjene paprike»Paprike punjene pirinčem, graškom i pečurkama

Paprike punjene pirinčem, graškom i pečurkama

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Paprike punjene pirinčem, graškom i pečurkama
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
55 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Punjene paprike, koje obavezno morate imate na vašoj trpezi"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica, 200 g
  • beli luk - 1 čen
  • šargarepa - 1 komad, 80 g
  • paradajz pire - 200 g
  • pečurke - 200 g
  • grašak - 100 - 150 g, zamrznut
  • pirinač - 150 g
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • paprike - 4 komada, za punjene, tutlaste
  • kajenski biber - 1 prstohvat
  • čubar - 1 kašičica
  • nana - 1 kašičica ili po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

1. Iseckajte luk sitno i pržite u masnoći na umerneoj vatri. Nakon minut dodajte šargarepu, fino izrendanu. Stavite prstohvat soli i kuvajte 5 minuta.

2. Dodajte pečurke, propržite ih malo i stavite paradajz pire i beli luk, izgnječen. Nastavite da kuvate još 3-4 minuta i sipajte pirinač i grašak. Mešajte 5 minuta ili dok ne nabubri pirinač, a zrna gračka ne omekšaju.

3. Skinite posudu sa vatre i sipajte 100 ml vode. Promešajte nadev i začinite sa još soli, kajenskog bibera i začinima koji vam se dopadaju.

4. Očistite paprike od drški i semenki i isecite po dužini na pola. Dobijene čamce posolite spolja i iznutra i poređajte u namazan pleh. Rasporedite u svaku papriku od nadeva, sipajte malo maslinovog ulja odozgo, a na dno pleha sipajte oko 1 prst vode.

5. Pecite punjene paprike u ugrejanoj rerni na 200 stepeni 30-35 minuta ili dok ne dobiju boju po vašoj želji.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: