Način pripreme
1. Iseckajte luk sitno i pržite u masnoći na umerneoj vatri. Nakon minut dodajte šargarepu, fino izrendanu. Stavite prstohvat soli i kuvajte 5 minuta.
2. Dodajte pečurke, propržite ih malo i stavite paradajz pire i beli luk, izgnječen. Nastavite da kuvate još 3-4 minuta i sipajte pirinač i grašak. Mešajte 5 minuta ili dok ne nabubri pirinač, a zrna gračka ne omekšaju.
3. Skinite posudu sa vatre i sipajte 100 ml vode. Promešajte nadev i začinite sa još soli, kajenskog bibera i začinima koji vam se dopadaju.
4. Očistite paprike od drški i semenki i isecite po dužini na pola. Dobijene čamce posolite spolja i iznutra i poređajte u namazan pleh. Rasporedite u svaku papriku od nadeva, sipajte malo maslinovog ulja odozgo, a na dno pleha sipajte oko 1 prst vode.
5. Pecite punjene paprike u ugrejanoj rerni na 200 stepeni 30-35 minuta ili dok ne dobiju boju po vašoj želji.
Prijatno!