Način pripreme
Jednostavne i ukusne integralne tanke pice možete pripremiti na sledeći način:
Količinu proizvoda merite uz pomoć šolje za čaj kapaciteta 250 ml vode.
Prvo počnite sa integralnim testom. U posudi pomešajte dve vrste brašna - integralno i standardno, zajedno sa himalajskom finom solju i sodom, koju ste aktivirali sa malo jabukovog sirćeta. Mešajte sastojke i postepeno dodajući toplu vodu, umesite mekano testo.
Podelite ga na 3 jednaka dela, oblikujte ih u kuglice i ostavite u posudi - pokrijte je krpom da sačeka pripremu ostalih proizvoda za domaću picu.
U šerpu sipajte domaći sok od paradajza iz tegle (konzerviran solju) i stavite na vatru. Dodajte mu sveže listove majčine dušice i malo osušenog i zgnječenog bosiljka.
Kad paradajz sok proključa, nakratko ga sklonite sa vatre, fino ga sameljite blenderom i vratite na vatru. Stavite smesu da proključa, često mešajući drvenom ravnom kašikom.
Ne prekrivajte šerpu poklopcem tako da sok proključa i blago se zgusne poput sosa od paradajza. Posle nekoliko minuta je spreman, isključite vatru i ostavite da se ohladi.
Naseckajte masline na sitne komade. Narendajte kačkavalj.
Umesite jednu loptu testa i razvaljajte je malom oklagijom u krug prečnika oko 20 cm i debljine oko 5 mm.
U plitku tepsiju podmazanu sa malo nerafinisanog suncokretovog ulja ili običnog ulja stavite razvaljanu koru i malo je razvucite do veličine oko 22 cm.
Namažite je sa 1/3 sosa od paradajza, ostavljajući 1-2 cm na kraju kruga - bez premazivanja. Pospite preko sosa - konzervirani kukuruz i komadiće maslina.
Ivice okruglog testa preklopite malo prema unutra (oko 1 cm) i vrhovima prstiju pritisnite da se zalepe.
Pecite na 200 stepeni oko 12 minuta. Izvadite iz rerne i pospite rendanim kačkavaljem i sušenim čubrom. Vratite u rernu na još 3 minuta da se kačkavalj istopi.
Ponovite isto sa druge 2 tanke pice, pekući ih jednu po jednu ili obe zajedno , ako stanu u veći pleh.
Služite pice dok su još tople, sveže pečene kako bi bile mirisnije, ukusnije i hrskave!
Domaće male integralne tanke pice sa kukuruzom i maslinama, pogodne za ručak. Svima omiljene!
Fantastično ukusno!