Raskošna torta sa Uskršnjim kolačem i domaćim kremom

11/07/2019
"Novi život za stare Uskršnje kolače ili kako se priprema savršena torta od Uskršnjeg kolača za manje-više pola sata "
Priprema15 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano6
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • uskršnji kolač - 1 komad, star
  • za krem
  • sveže mleko - 1 l
  • šećer - 5 supenih kašika
  • jaja - 3
  • brašno - 3 supene kašike
  • vanila - 1 kesica
  • maslac - 1 kockica
  • puslice - gotove
* merne jedinice

Način pripreme

Stavljamo 800 ml mleka da provri. Drugih 200 ml umutimo sa jajima, brašnom i vanilom dok ne dobijemo homogenu smesu.

Kad mleko provri skidamo ga sa vatre, dodajemo šećer i mešamo dok se ne rastvori. Lagano dodajemo smesu i vraćamo na vatru, neprestano mutimo žicom dok se ne zgusne i ne bude gotovo.

Na kraju dodajemo maslac.

Uskršnji kolač sečemo na kriške i prelivamo kremom od svežeg mleka. Ostavljamo u frižideru na nekoliko sati.

Pre serviranja posipamo tortu od Uskršnjeg kolača mrvljenim puslicama.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar