Voćna torta a la Tedi

Adriyana - AdiAdriyana - Adi
Šegrt
3711130
Voćna torta a la Tedi
Fotografije: Adriyana - Adi
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
160 min.
Porcije
12
"Pozovite prijatelje da i oni uživaju u ovoj raskošnoj voćnoj torti"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • brašno - 2 šolje
  • šećer - 2 šolje
  • vanila - 2 komada
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • krem - puding za 1 litar mleka
  • sveže mleko - 1 litar
  • sok - voćni (po izboru ili voda)
  • pavlaka - za dekoraciju
  • želatin - 1 pakovanje
  • vooće - po izboru
  • kokosovo brašno - 10 g
* merne jedinice

Način pripreme

1. Kora: Jaja se umute u penu sa šoljom šećera. Dodaje se prosejano brašno zajedno sa praškom za pecivo. Peče se u kalupu sa papirom za pečenje na 180 stepeni oko 40 minuta. Kora se podeli po debljini u ohlađenom stanju.

2. Voće: Voće se iseče na lepe parčiće i preliva se želatinom (prema uputstvu proizvođača za tvrdi žele) sa vodom oko 200 ml i 4 kašike šećera. Sipa se u kalup sa plastičnom folijom i smesa sa ostavlja u frižider da se stegne.

3. Krem: On se priprema sa kipućim mlekom i 9 kašika šećera. Dodaje im se puding i on se meša dok ne postane gust.

4. Sirup: On se priprema od 300 ml vode ii voćnog soka, kome se dodaje preostali šećer i vri na slaboj vatri oko 5 minuta.

5. Sklapanje: Kora se stavlja na poslužavnik za serviranje i preliva se postepeno vrućim sirupom pomoću kašike.

Namaže se kremom i nakon toga se stavlja druga kora, pri čemu se ponovo preliva sirupom. Opet se namaže ostatkom krema.

Pažljivo stavljamo voćnu koru. Dekorišemo umućenom pavlakom i kokosovim brašnom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: