Riblji kroketi sa pirinčem i krompirom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69723
12/07/2019
"Po pravilu riblji kroketi su toliko ukusni, da treba da spremite duplu količinu, da bi bilo dovoljno za sve "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano12
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • riba - 300 g, mleveno meso od ribe
  • pirinač - 1/2 šolje
  • krompir - 4 komada
  • ulje - 5 kašika
  • brašno - 2 kašike
  • jaja - 1 komad
  • limun - 1/2 komada
  • kačkavalj - 2 kašike, narendan
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Začinite riblje mleveno meso biberom, solju i sokom od limuna. Ostavite ga pola sata da upije začine.

Zapržite pirinač u masnoći dok ne postane prozračan i posolite ga. Prelijte ga sa tri šolje vode i ostavite ga na vatri još 15 minuta dok se ne izdinsta.

Skuvajte krompir i pasirajte ga. U velikoj posudi pomešajte pripremljene sastojke i dodajte im jaja, kačkavalj i biber.

Zamesite temeljno smesu i oblikujte krokete. Uvaljajte ih u brašno i ispržite u zagrejanom ulju.

Po želji garnirajte krokete sa kiselim krastavčićima i maslinama.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar