Način pripreme
Isecite kobasice na kriške, operite školjke, isplaknite pirinač, isecite na kocke pileće meso i oljuštite škampe.
Začinite piletinu solju i biberom. Zagrejte vok na umereno jaku vatru. Ispržite ćorizo isečen na kriške dok ne postane blago braon, izvadite iz posude i smanjite vatru. Kada ste spremni da pržite piletinu, ponovo pojačajte ringlu da bude umereno jaka i stavite meso da se isprži do tri četvrtine, samo toliko da koža postane blago braon, izvadite iz posude i izdvojte.
Stavite bujon u šolju i dodajte šafran. Promešajte i ostavite u mikrotalasnu na 2 minuta. Stavite opran pirinač u tiganj sa uljem od kobasica i piletine i mešajte tako da se dobro prekrije, 2-3 minuta.
Ako masnoća nije dovoljna, dodajte kašičicu maslinovog ulja. Dodajte bujon sa šafranom i ostavite da provri. Pokrijte pirinač sa kobasicama, školjkama, piletinom i škampima, tako što počnete da ih ređate do sredine posude.
Pokrijte poklopcem ili folijom. Smanjite vatru da bude slaba i ostavite da se kuva oko 15 minuta. Pirinač ne treba da omekša sasvim, najbolje do stepena al dente. Pospite graškom i ponovo pokrijte. Kuvajte još 2-3 minuta. Proverite da li je piletina gotova i prelijte sa četvrinom soka od limuna. Pospite isečenim korijanderom i servirajte vruće.