Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Kačamak»Kačamak sa čvarcima i sirom

Kačamak sa čvarcima i sirom

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Kuvar
20540718
Kačamak sa čvarcima i sirom
Fotografije: Gergana Tsvetanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Ko nije probao kačamak sa čvarcima i sirom, ne zna o kakvoj jedinstvenoj đakoniji je reč"

Potrebni sastojci

  • voda - 2 litra
  • so - 1 kašika
  • kukuruzno brašno - 500 g
  • brašno - 3 kašike, belo
  • slanina - 200 g
  • sir - 150 g
  • maslac - 1/2 pakovanja od 125 g
* merne jedinice

Način pripreme

Sipamo u duboku šerpu vodu i so. Nakon što provri voda, stavljamo kukuruzno brašno i belo brašno. Mešamo oklagijom.

Sklanjamo sa ringle i nastavljamo da mešamo, dok brašno ne upije vodu.

Prebacujemo u posudu za pečenje, zagrevamo malo maslaca i prelivamo kačamak. Ako želite možete da stavite alevu papriku u maslac. Posipamo narendanim sirom i čvarcima.

Čvarke pravim tako što isečem na sitno slaninu i ispržim je, dok se blago ne istope komadići slanine i ne zaprže se.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: