Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Burek»Najmekši burek sa maslacem i sirom

Najmekši burek sa maslacem i sirom

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5211373k121
Najmekši burek sa maslacem i sirom
Fotografije: Sevdalina Irikova
1 / 5
17/07/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Odgovarajući za doručak, ručak ili večeru - ovaj mekani burek sa maslacem i sirom je ukusan u svako dobar dana"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 500 g
  • maslac - 150 g
  • biljno ulje - 4 supene kašike
  • za nadev
  • jaja - 3 komada
  • kiselo mleko - 230 ml
  • sir - 300 g
  • soda za hleb - 1 kašičica
  • za preliv
  • jaja - 4 komada
  • sveže mleko - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

U pleh za pečenje bureka sipamo malo biljnog ulja.

Nadev pripremamo tako što izrendamo sir krupnije. Umutimo dobro jaja i dodajemo ih u kiselo mleko u kojem smo rastvorili sodu. Smesu od mleka i jaja dodajemo u sir.

Na dno stavljamo tri kore jedna na drugu, svaku posipamo sa malo rastopljenog maslaca. Odozgo ravnomerno rasporedimo nadev.

Ređamo pecivo sa po tri od kora, maslac i nadev sa sirom. Odozgo burek završavamo sa tri kore. Isečemo na trouglove kao tortu.

Prelivamo preostalim rastopljenim maslacem. Za preliv umutimo jaja i sveže mleko.

Pečemo pitu u umerneoj rerni sa ventilatorom dok ne porumeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: