Ukusna mamina jagnjetina

Ukusna mamina jagnjetina
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
300 min.
Ukupno
330 min.
Porcije
10
"Da li ima potrebe da vam kažemo koliko je ukusna ova jagnjetina - zar ne znate da mama kuva najbolje"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 5 kg
  • luk - 2 kg
  • šargarepa - 1 kg
  • pečurke - 1 kg
  • začini - za jagnjetinu
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite jagnjetinu na porcije. Oljuštite luk, šargarepu i pečurke. Isecite ih na odgovarajuće komade.

Poređajte jagnjeće meso u duboki pleh. Začinite obilno začinom za jagnjetinu. Na meso poređajte povrće i pečurke. Sipajte vodu do sredine pleha.

Ako je meso deblje, što je u ovom slučaju, nije potrebno da se dodaje mast. Uvijte dobro pleh aluminijumskom folijom.

Stavite pleh u rernu šporeta na drva. Pecite oko 5 sati na umerenoj temperaturi.

Jagnjetina bude izuzetno ukusna!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: