Rolat od tikvica sa svežim začinima

Rolat od tikvica sa svežim začinima
Fotografije: Nevena Blajeva Ivanova
1 / 7
21/07/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno75 min.
Porcije6
"Sveže i lagano - savršen predlog za toplije mesece u godini"

Potrebni sastojci

  • za rolat
  • tikvice - 3 komada
  • jaja - 3 komada
  • brašno - 3 supene kašike
  • beli luk - 3 čena
  • so
  • biber - po ukusu
  • ulje - 2 supene kašike
  • začini - 1 veza svežih /mirođija, peršun, origano/
  • za nadev
  • topljeni sir - 200 g, sa ukusom dimljenog /ili po izboru/
  • krem sir - 125 g
  • majonez - 1 supena kašika
  • kobasica - slajs, teleća
  • paprike
  • kiseli krastavčići - oko 200 g ukupno
  • za dekoraciju
  • roze paradajz
  • masline - sa paprikom i crnim maslinama
  • mladi beli luk
  • limun
  • začini - sveža mirođija, peršun, origano, majčina dušica
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i osušene tikvice izrendajte, nakon toga posolite i ostavite da se ocede u đevđiru 20 minuta. Nakon toga ih ocedite kroz gazu i prebacite u odgovarajuću posudu. U oceđene tikvice dodajte jaja, brašno, izgnječen beli luk, sitno isečene začine, so, biber i ulje.

Dobro promešajte i gotovu smesu prebacite u poravnajte u pravougaonom plehu /moj je 30 sa 35 cm/ obložen papirom za pečenje i namazan. Pecite rolat od tikvica na 180 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni /oko 20-25 minuta/.

Nakon toga izvadite koru i uvijte u rolat na vlažnoj pamučnoj krpi da se ohladi i da se lako odvoji od papira.

Dok se hladi, uz pomoć miksera umutite krem sir, topljeni sir, kiselu pavlaku i majonez dok ne dobijete homogenu smesu.

Pažljivo odvijte oklađenu koru iz krpe i namažite smesom od sireva. Odozgo poređajte slajs kobasice, na mestima preklopite da se pokrije cela kora. Ponovo uvijte u roalt uz pomoć druge suve krpe i papirom za pečenje u uvijte čvrsto kao bombonu. Ostavite u frižideru /minimum 2 sata/.

Nakon toga odvojite papir i krpu, stavite rolat od tikvica u odgovarajući tanjir i ukrasite svežim začinima, paradjzom, maslinama, belim lukom i limunom - ili po vašem izboru.

Servirajte uz odgovarajući napitak.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: