Slani kiš sa paradajzom i sirom

22/07/2019
"Zaboravite na pice, probajte ovaj slani kiš sa paradajzom i sirom i samo ćete njega pripremati "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano313
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 250 g
  • masalc - 125 g
  • voda - 8 supenih kašika
  • so - 1 kašičica
  • za nadev
  • pavlaka za kuvanje - 150 ml
  • jaja - 1 komad
  • senf - 1 kašičica
  • kačkavalj - po ukusu
  • sir - po ukusu (koristila sam kravlji i koziji)
  • so
  • biber
  • začini - po izboru
  • paradajz - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Počinjemo sa pripremom testa. Ovo je vrsta masnog testa i nije potrebno da nadolazi.

Stavljamo brašno, rastopljeni kravlji maslac, so po ukusu i malo vode da možemo da dobijemo lepo i elastično testo.

Neće biti mnogo meko, ali ipak možete ostaviti malo da odstoji.

Razvijemo testo oklagijom na list tako da odgovara kalupu u kojem ćemo peći. Pritiskamo testo po kalupima i sečemo višak.

U posudi umutimo jaje sa pavlakom i dodajemo mrvljeni sir, kačkavalj.

Stavljamo i paradajz, isečen na krugove, začinimo aromatičnim začinima i pečemo kiš u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar