Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Keks torta»Keks torta sa kremom maskarpone i jagodama

Keks torta sa kremom maskarpone i jagodama

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Keks torta sa kremom maskarpone i jagodama
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
12
"Svako zaslužuje da bude voljen i da bude počašćen sa nežnom tortom od keksa sa maskarponeom i jagodama"

Potrebni sastojci

  • keks - 2 1/2 paketa (165 g)
  • maskarpone - 600 g
  • pavlaka - 200 ml, slatka, zaslađena za mućenje
  • šećer - u prahu - 5 supenih kašika
  • vanila - 2 kesice
  • sveže mleko - 100 g
  • jagode - 400 g
  • kokosovo brašno
  • čokolada - rendana
* merne jedinice

Način pripreme

Kalup sa ivicama koje se skidaju - 24 cm prečnik.

U posudi mikserom umutite pavlaku sa vanilom.

U drugoj posudi kratko umutite maskarpone sa šećerom u prahu. U umućeni maskarpone u delovima dodajte pavlaku, mešajte spatulom kružnim pokretima da se dve smese pomešaju da ne padne umućena pavlaka.

Sipajte sveže mleko u posudu i počnite potapate kratko keks i ređajte ga na dno kalupa za tortu. Na poređani keks sipajte 1/3 krema od maskarponea. Poravnajte i poređajte tanko isečene jagode.

Poređajte jagode uspravno po ivicama keks torte. Pospite kokosovim brašnom. Ponovo potopite keks u sveže mleko i poređajte drugi red. Ponovite sa kremom i jagodama. Pospite kokosom. Napravite treći red keksa. Namažite kremom.

Uvijte folijom i stavite tortu u frižider. Ostavite da se ohladi u toku noći. Kad bude gotovo ukrasite jagodama, isečenim na komade i rendanom čokoladom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: