Način pripreme
Kalup sa ivicama koje se skidaju - 24 cm prečnik.
U posudi mikserom umutite pavlaku sa vanilom.
U drugoj posudi kratko umutite maskarpone sa šećerom u prahu. U umućeni maskarpone u delovima dodajte pavlaku, mešajte spatulom kružnim pokretima da se dve smese pomešaju da ne padne umućena pavlaka.
Sipajte sveže mleko u posudu i počnite potapate kratko keks i ređajte ga na dno kalupa za tortu. Na poređani keks sipajte 1/3 krema od maskarponea. Poravnajte i poređajte tanko isečene jagode.
Poređajte jagode uspravno po ivicama keks torte. Pospite kokosovim brašnom. Ponovo potopite keks u sveže mleko i poređajte drugi red. Ponovite sa kremom i jagodama. Pospite kokosom. Napravite treći red keksa. Namažite kremom.
Uvijte folijom i stavite tortu u frižider. Ostavite da se ohladi u toku noći. Kad bude gotovo ukrasite jagodama, isečenim na komade i rendanom čokoladom.