Tursko kjombe (pita za doručak)

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
28/07/2019
"Kjombe je turski doručak, vrsta pite, koju su pekli u drvenim pećima. Mi smo modernizovali recept i pravimo je u rerni."
Priprema70 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno95 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano741
  • Pregledi tokom meseca345
  • Pregledi tokom sedmice12
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U jednu veliku posudu stavljamo belance od jaja, kvasac, mleko, so i vodu i mešamo mutilicom.

Posle u etapama stavljamo brašno i mešamo smesu. Dobija se kao testo za kolač, ređe. Nije tipično testo za pitu.

Ostavljamo da naraste jedan sat. Uzimamo posudu za pečenje, mažemo je maslacem i sipamo pola smese unutra.

Odozgo stavljamo sir, peršun i kačkavlaj. Sipamo drugi sprat, koji mažemo žumancem od jajeta i opet stavljamo sir, kačkavalj, peršun i posipamo sa čurukotom (crnim susamom) i pečemo 25 minuta na 180 stepeni.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar