Dijetetske tikvice na roštilju

28/07/2019
"Zato što je linija važna, ali i ukus, i zbog toga - ukusne dijetetske tikvice "
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano53
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Biramo mlade tikvice, relativno jednake dužine. Operemo ih dobro tekućom, hladnom vodom uz pomoć sunđera, odsečemo drške, ne ljuštimo ih nego isečemo po dužini na srendnje debele (3-4 mm) jednake kriške. Koristim V rende.

Isečemo na čistu pamučnu krpu i odozgo pokrivano drugom krpom. Ostavljamo na oko 30 minuta (može i više), da bi krpa upila višak vlage. Na taj način tikvice neće upiti mnogo masti i biće pečene brže na roštilju.

Nakon što se osuše na ovaj način, tikvice namažemo sa svih strana uljem uz pomoć četke i pečemo na dobro ugrejanom roštilju sa obe strane.

Odmah nakon što se ispeku prve tikvice i dok su jpš tople prebacujemo ih u posudu i posipamo solju, sveže samlevenim biberom, kuminom, čilijem, suvim ruzmarinom i sitno iseckanim mladim belim lukom, mirođijom, peršunom i mentom.

Sledeće tikvice poređamo preko prvih i ponovo posipamo istim začinima . Tako ređamo slojeve dok sve ne potrošimo.

Nakon toga poklopimo i stavljamo tikvice na hladno da se začine i ohlade.

Hladne tikvice možemo servirati kao glavno dijetetkso jelo, možemo po želji servirati sa niskomasnim kiselim mlekom. Druga varijanta je da ih serviramo na kriški hleba kao lagan i dijetetski sendvič, odgovarajući za letnje žege.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar