Fotografije: Snejina Yanakieva
2 / 13
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
"Kada ti u grudima lupa srce pravog umetničkog čoveka, sve što je od tvoje ruke ti je remek-delo"
- za karamel
- sveže mleko - 800 ml
- jaja - 5 komada
- šećer - 200 g
- vanila - 1 kesica
- za kolač
- jaja - 1 komad
- šećer - 100 g
- sveže mleko - 100 ml
- ulje - 100 ml
- prašak za pecivo - 1 kašičica
- brašno - 100 g
- kakao - 2 kašičice
* merne jediniceNačin pripreme
U kalupu karamelizujemo šećer i ostavljamo da se ohladi.
Jaja umutimo sa šećerom, dodajemo sveže mleko i vanilu. Na isti način umutimo sastojke za smesu za kolač.
Na hladan karamel sipamo smesu za karamel, u sredinu kalupa sipamo smesu za kolač.
Pečemo Kodrit Kadir na 170 stepeni na pari.
Facebook
Omiljeno
Pinterest