Španska čorba od belog luka

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67813
30/07/2019
"Jedinstvena bogata čorba, specijalno za ljude koji vole jači ukus i blagu aromu belog luka "
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano72
  • Pregledi tokom meseca62
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • šunka - 50 g
  • ljute paprike - 1 komad
  • pileće džigerice - 150 g
  • hleb - 5 kriški, beo
  • bujon - 500 ml, pileći
  • jaja - 1 komad
  • beli luk - 12 čenova
  • maslinovo ulje - 20 ml
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Beli luk se iseče na krupno, hleb se iseče na krupne kocke. Hleb se prži uz neprestano mešanje. Šunka se iseče na krupne kocke, džigerice se iseku na krupno.

Ljuta paprika se iseče na sitno. Beli luk se zaprži na srednjoj vatri 30 sekundi, dodaju se džigerice i šunka i prži se 2 minuta.

Dodaju se pržene kocke hleba i prže se minut. Dodaju se isečena ljuta paprika i bujon i stavlja se da provri. Kuva se 20 minuta na slaboj vatri pod poklopcem.

Jaje se umuti i dodaje se u čorbu uz neprestano mešanje. Dodaje se so i čorba se sklanja sa ringle.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar