Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od belog luka»Madridska čorba od belog luka

Madridska čorba od belog luka

Madridska čorba od belog luka
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
8 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
28 min.
Porcije
4
"Klasičan španski specijalitet koji bismo jeli ne samo zbog činjenice da čuva od gripa - čorbica od belog luka se sprema za par minuta i veoma je ukusna"

Potrebni sastojci

  • ulje - 30 ml
  • beli luk - 7 čenova
  • hleb - 150 g, suvi
  • voda - 1 litar
  • so
  • jaja - 3 komada
  • aleva paprika - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Suvi hleb zapečete blago u rerni. Izvadite i ostavljate da se ohladi.

Isečete ga po sredini na parčiće (ne treba da bude sitno, da se ne pretvori u kašu).

U šerpi zagrejte ulje.

Oljuštite beli luk i isecite ga na dva dela. Stavite ga u šerpu.

Zapržite na kratko i dodajte hleb, alevu papriku, vodu i so. Kuvajte 10 minuta.

U posudi umutite jaja. Dodajte ih u čorbu od belog luka i promešajte.

Kuvajte još 2 minuta i isključite.

Servirajte madridsku čorbu od belog luka toplu!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: