Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Puslice»Puslice sa trešnjama

Puslice sa trešnjama

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Puslice sa trešnjama
Fotografije: Yordanka Kovacheva
6 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
185 min.
Ukupno
200 min.
Porcije
10
"Više se ne govori trešnja na torti, već trešnja na puslici"

Potrebni sastojci

  • belanca - 2 komada, od jaja veličine XL
  • šećer u prahu - 60 g
  • kristal šećer - 20 g
  • trešnje - 150 g, bez koštica
  • sok od limuna - 2 kašike
  • kora od limete - 1 kašičica, fino narendana
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

1.Stavite na ringlu trešnje sa kristal šećerom, korom limete i kašikom i po soka d limuna. Kuvajte 5 minuta, pasirajte i ostavite da se ohladi.

2. Umutite belanca sa prstohvatom soli i nekoliko kapi soka od limuna, dok ne postanu vazdušast sneg. Za savršene rezultate posuda i mutilice miksera treba da budu savršeno suvi, kao i da u belancima nema čestica žumanaca ili kapi vode.

3. Dodajte u porcijama šećer u prahu uz neprestano mešanje, dok se smesa ne učvrsti i ne postane glatka i sjajna.

4. Našpricajte puslice na papir za pečenje u posudi za pečenje i preko svake stavite po jednu kašičicu smese sa trešnjom (može da vam i ostane).

5. Gurnite posudu u rernu zagrejanu na 100 stepeni na 2 i po do 3 sata. Nakon toga isključite rernu i ostavite puslice sa trešnjama unutra još 3 sata, bez otvaranja vrata.

6. Dobro osušene i ohlađene kolačiće servirajte odmah ili čuvajte u zatvorenoj posudi da ne omekšaju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: