Pastrmka u testu na ruski način

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67413
02/08/2019
"Jedinstveno ukusan specijalitet sa ribom koji se sprema za manje od 30 minuta "
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano35
  • Pregledi tokom meseca34
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pastrmka - 1 kg
  • ulje - 2 šolje
  • limun - 1 komad
  • peršun - 1/2 vezice
  • za testo
  • brašno - 1 i 1/2 šolja
  • pivo - 1 šolja
  • ulje - 2 kašike
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 2 prstohvata
  • peršun - 1 vezica
* merne jedinice

Način pripreme

Riba se očisti, iseče se na pola, odvoji se od kostiju i sklanja se koža. Rina se seče na parčiće, svako parče se potapa u ulje, poređa se u posudu za pečenje, preliva se sokom od limuna i ostavlja se 15 minuta.

Žumanca se umute sa šečerom i solju, dodaje se ulja, pivo i sve se meša. Dodaje se brašno, promeša se, dodaju se belanca umućena u sneg i dobije se testo, gusto kao pavlaka.

Svako parčence ribe se nabode viljuškom, umoči se u testo i prži se u zagrejanoj masnoći. Posipa se isečenim peršunom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar