Sipidja sa tipskim brašnom

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
03/08/2019
"Čvrst, zasitan i mnogo ukusan seoski hleb sa hrskavom koricom "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano20
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 200 ml
  • voda - 200 ml
  • jaja - 3 komada
  • so - 1 kašičica
  • tipsko brašno
  • ulje
  • sir
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte mleko i vodu i umutite.

Umutite i jaja. Pomešajte jaja sa dobijenim ajranom, dodajte so.

Dodajte brašno dok ne dobijete gusto testo za palačinke.

Zagrejte rernu i odgovarajuću posudu za pečenje. Dodajte ulja 3-4 kašike i ostavite ga da se zagreje.

Sipajte polovinu testa i ispecite dok ne postane braonkasto. Na isti način uradite i sa drugiom sipidjom. Servirajte sa izmrvljenim sirom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar