Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Štolen»Nemačka štrudla

Nemačka štrudla

Nemačka štrudla
Fotografije: Veselina Konstantinova
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
3
"Ako je na trpezi mirisna štrudla, svaki dan može biti Božić"

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • brašno - 700 - 800 g
  • jaja - 3 komada
  • maslac - 1 pakovanje
  • šećer - 1/2 šolje
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • sveže mleko - 400 ml
  • kvasac - 1 kesica, suvi
  • rum - 1 kašika
  • Za nadev
  • suvo grožđe - belo i tamno
  • sušene borovnice
  • suve šljive
  • orasi
  • sušene banane
  • slatko od kora pomorandže - 3 kašike
  • kora limuna - narendana
  • rum - za natapanje suvog voća
  • Za glazuru
  • maslac - za mazanje
  • šećer u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

Količina sušenog voća je po želji.

U mlakom svežem mleku rastvorite kvasac i promešajte. Razbijte jaja, dodajte meki maslac, vanilin šećer, šećer, rum. Sipajte smesu u prosejano brašno. Zamesite meko testo i ostavite ga 2-3 sata da odstoji na hladnom.

Prelijte sušeno voće rumom i ostavite ga da se natopi. Ponovo zamesite testo. Razvijte kore srednje debljine. Poređajte sušeno voće, slatko od pomorandže, isecite orahe na sitno i narendajte koru limuna.

Presavijte tako da se dobije koverta, stavite u odgovarajuću posudu za pečenje i ostavite da opet naraste. Ispecite najpre na manjoj temperaturi, pa postepeno povećavajte temperaturu.

Gotove štrudle (3 komada) namažite maslacem. Dok su još tople obilno pospite šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anita
Anita
Vredi probati
10.08.2022 21:33