Način pripreme
Operemo paprike i odvojimo drške. Očistimo i isečemo luk i praziluk sitno u tiganju, dodajemo ulje i propržimo, nakon toga dodajemo sitno iseckani kupus i šargarepu. Dodajemo vodu u njih i stavljamo poklopac na šerpu da se dinsta.
Nakon toga dodajemo mleveno meso, ostavljamo tako oko 10 minuta, mešamo s vremena na vreme.
Dok mleveno meso ne bude gotovo, uzimamo viljušku i na nekoliko mesta izbušimo paprike.
Skidamo sa vatre smesu i dodajemo u nju očišćen i opran pirinač, sitno iseckan peršun, so, biber i alevu papriku.
Punimo paprike smesom, ako ostane od nje stavljamo oko paprika, poređamo ih u pleh.
Prelivamo ih vodom jedan prst ispod ivice pleha. Ostavljamo ih u rerni i pečemo na 190 stepeni oko 40-50 minuta dok voda ne ispari.
5 minuta pre nego što izvadimo iz rerne, treba da ih prelijemo smesom, prethodno pripremljenom.
U posudi umutimo žicom kiselo mleko, jaje, sodu i brašno. Prelivamo paprike, sačekamo 5 minuta i vadimo iz rerne.
Prilikom serviranja dodajemo u tanjir po 2-3 kriške dimljenog svinjskog buta.