Pletena pogača debeljuca

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67603
04/08/2019
"Da li i vi želite da pravite pletene pogače za sliku i priliku, zapišite onda recept za ovu pletenu pogaču debeljanku "
Priprema60 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno100 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano487
  • Pregledi tokom meseca487
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komda
  • sveže mleko - 350 ml
  • kiselo mleko - 4 kašike
  • kvasac - 1/2 kocke, svež
  • šećer - 2 kašike
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 7 kašika
  • brašno - 1 kg
  • maslac - 60 g, za mazanje kora
  • susam za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte mleko, odvojte jednu šolju. U posudu sipajte mleko, kvasac i šećer, pospite brašnom i ostavite da se aktivira.

Umutite jaja, odvajajući jedno žumance za mazanje. Dodajte dve vrste mleka i ulje. Prosejte brašno, sipajte so i sipajte mlečnu smesu i kvasac.

Zamesite dobro glatko testo, ostavite da naraste, nakon toga podelite na jedan veliki, jedan srednji i jedan mali deo. Veliki deo razvijte u veliku koru, namažite maslacem i uvijte u rolat.

Srednju razvijte u koru, stavite rolat u sredinu i isecite sa obe strane na trake. Ispletite trake, kako sam pokazala na slici. Stavite u posudu za pečenje, uvijajući i skupljajući dva kraja. Od malog dela napravite jednu lopticu, stavite u sredini.

Drugi preostali deo razvijte na 3 male kore, namažite ih maslacem, jednu preko druge, osim poslednje.

Isecite na 6 malih i jedan veliki trougao, rasecite i probušite vrh odozgo na gore. Listiće stavite na lopticu i tamo gde se spajaju dva kraja ispletene rolnice.

Ostavite pogaču da naraste, nakon što je namažaete umućenim žumancem i pecite na 160 stepeni oko 40 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar